perjantai 10. heinäkuuta 2020

Elämä voittaa

Paratiisista karkoittamisen jälkeen ihmiskunnan elämä on ollut yhtä selviytymistä ja taistelua milloin mitäkin uhkaa vastaan. Luolamiehiä riivasi alituinen nälkä mammutteja jahdatessa ja toisaalta jäytävä pelko, kun ei ikinä tiennyt missä puskassa sapelihammastiikeri vaanii. Osa kuoli mammutin jalkoihin ja loput vei T-rex. Keräilijäkansoja stressasi valinnanvaikeus syötäväksi kelpaavien ja myrkyllisten sienten välillä. Kuka niistä osaa sanoa, ottaa kaikkia vähän, luomuahan ne ovat. Riskeistä ja uhrauksista huolimatta ihmiskunnan liekki ei sammunut, elämä jatkui.

Historia on täynnä kahakoita ja yhteenottoja, alkaen nahisteluista syötäväksi todettujen sieniseutujen hallinnasta, päättyen maailmansotiin syötäväksi todettujen sieniseutujen hallinnasta. Syystä ja syyttä, ei väliä, naapurin kanssa on aina otettu yhteen. Kaikesta huolimatta elämä on jatkunut.

Yhtä kauan kuin ihminen on vaeltanut maan päällä, ovat myös kulkutaudit seuranneet matkamiehiä. Musta surma, tuberkuloosi influenssa, HIV, rap-musiikki ja viimeisimpänä Covid-19 ovat kukin aikanaan tehneet tuhojaan, mutta myöhemmin kukistettu. Elämä on aina voittanut.

Tähän asti.

Tänä aamuna ihmiskunnan vuosituhansia kestänyt myötätuuli maailman myrskyissä kääntyi ja ihmissuku meinasi sammua. Luonto heitti ihmiselle kohtuuttoman haasteen, veti maton elämän jalkojen alta, potkaisi nivusiin ja löi kyynärpäällä takaraivoon, katkaisi jarruletkut ja työnsi alas vuorenrinteeltä. Tänä aamuna kaksi ja puolivuotiaalle annettiin leivänsiivu, josta ei oltu irroitettu reunoja.

Onneksi ihminen on kekseliäs. Sen sijaan että menee kurkistamaan pensaaseen, heittää kauempaa kivenmurikan ja kolkkaa sapelihammastiikerin. Tai pyytää luolamieskaveria katsomaan pensaaseen. Sen sijaan että söisi uudelleen ja uudelleen myrkkysieniä, oppii virheistään ja vältää niitä värikkäimpiä sieniä. Sen sijaan että alkaisi nujakoimaan naapurin kanssa mielipiteistä, kuunteluttaa tälle rap-musiikkia ja häätää ikuisiksi ajoiksi muille maille (tai aloittaa taas yhden maailmansodan, räpin kanssa saa olla tarkkana). Sen sijaan, että kuolee nälkään, ajattelee hetken aikaa outside of the box ja syö leivän keskeltä.

Hyvät ystävät, vaikka tilanne näyttää kuinka synkältä, elämä voittaa aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä jälki, kirjoita kommentti.