sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Uutiset: kotimaaTorstai 16.7.2014

Mies hukkui facebookista Orivedellä

Orivesiläinen, kolmekymppinen mies katosi torstaina aamupäivällä facebookista. Mies oli ollut aktiivisena, onlinessä tuttuun tapaan ainakin noin kello 10:14 asti, jolloin hän oli tykännyt kaverinsa tilasta ja kommentoinut sarkastisesti toisen kaverinsa kuvaa. 
Kadotessaan miehellä oli profiilikuvanaan huonosti potretiksi naamioitu selfie ja statuspäivityksenä mystinen viesti "Henrik is off to facebook next 99 days".
Omaiset ja facebookin lähipiiri huolestuivat miehen poissaolosta, kun kun keskusteluikkuna kertoi, normaalisti läsnäolevan ja osallistuvan miehen olleen viimeksi aktiivisena 3 tuntia sitten. "Tällainen ei ole ollenkaan hänen tapaistaan", toteaa eräs miehen kavereista. 
Miehen katoaminen käynnisti pienessä kylässä huhumyllyn ja onpa nettipoliisin korviin kantautunut jopa varmoiksi väitettyjä tietoja, että mies olisi havaittu tosielämässä istumassa puutarhatuolissa keskustelemassa kasvotusten toisen elävän ihmisen kanssa. "Tällaiset hevosmiesten tietotoimiston juorut voidaan jättää omaan arvoonsa. On hyvin todennäköistä, että mies on vain hetkellisesti offlinessa käsittelemässä julkaistavaksi tarkoitettuja kuvia, tai vilkuilemassa tosielämää sen verran, että siitä saa värikkäästi kertoen mehevän jutun statuspäivitykseen", tyynnyttelee Pirkanmaan netpoliisin päivystäjä Markku Hejoneesi. Poliisi kehoittaakin omaisia odottelemaan rauhassa sillä yleensä niin sanotut offline-karkulaiset palaavat aktiivisiksi viimeistään kolmen vuorokauden kuluttua. "Kyllä tosielämän routa someporsaan onlineen ajaa", hymähtää netkonstaapeli Hejoneesi. Kaikista mahdollisista havainnoista miehen liikkeistä verkossa pyydetään ottamaan yhteyttä Pirkanmaan netpoliisiin.   
- Lihva Peukumäki, Pirkanmaan verkkouutiset 
(Tykkää artikkelista facebookissa ja voita vuoden verkkolehtitilaus ilmaiseksi)


 Lauantai 19.7.2014
Orivedellä facebookista kadonnut mies löytyi
Torstaina kadonneeksi ilmotettu kolmekymppinen mies on löytynyt.  Naapurit olivat törmänneet mieheen sattumalta kaupan kassajonossa tämän tervehdittyä heitä yllättäen. Naapurit olivat taluttaneet miehen kotiin ja rauhoitelleet miestä "tykkäämällä" tämän löytymisestä ja jakamalla tiedon sosiaalisessa mediassa. Mies oli löydettäessä fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta henkisesti hämmentynyt. Shokin ja tosielämän yliannoksen oireisiin viittasivat kuitenkin valpas katse, päättymätön puhetulva ja halu fyysiseen kontaktiin, mies oli kätellyt löytäjänsä ja läimäytellyt toverillisesti selkään. Omaiset ja lähipiiri kiittävät kaikkia etsintöön osallistuneita, erityisesti Pirkanmaan offline-pelastuspartioiden vapaaehtoisia digijalanjälkikoirineen.
- Lihva Peukumäki, Pirkanmaan verkkouutiset


Sunnuntai 20.7.2014
Nyt puhuu Offline-Henrik "Olin uhri"

Orivesiläisen omakotitalon pihamaalla hyörii vapautuneen oloinen mies. Pitkänhuiskea, entinen miesmalli ja astronautti Henrik Katto ponnahti julkisuuteen viime viikolla kirjautumalla yllättäen ulos facebook-yhteisöpalvelusta. Jälkeensä hän jätti viestin, jossa kertoi palaavansa aktiiviseksi yhdeksänkymmenenyhdeksän vuorokauden kuluttua. "Onhan se pitkä aika nykyihmiselle olla ilman minkäänlaista sosiaalista kontaktia, mutta valloitettuani paljain jaloin mount Everestin, ajattelin kokeilla jotain uutta, jotain äärimmäistä haastetta", Katto hymyilee ja sivelee tiheää, koko leuan peittävää parransänkeään.

Mutta mistä idea moiseen kokeiluun ja miksi juuri nyt? "Olin miettinyt facebookin käytön vähentämistä jo pidemmän aikaa. Jossain vaiheessa tulin huomanneeksi, että olen onlinessä kaiken aikaa. Huomasin myös facebookin tarkastamisen pinttyneen alituiseksi tavaksi, selailin puhelimeni netillä facebookia niin tiheään, että se alkoi haitata työtäni orpoleskien aivokirurgian erikoisyksikön yliylilääkärinä", myös syvänmerentutkijana kunnostautunut Katto kertoo ja hörppää itse kasvattamastaan ja paahtamastaan erikoiskahvilajikkeesta jauhettua kahvia. Hän jatkaa "Ajankohta tällaiselle, sanoisinko jopa kreisille, sosiologian kenttätutkimukselle sattui minusta riippumattomista syistä. Hyvä ystäväni, suomalaisen appleismin johtava iprofeetta heitti puolihuolimattomasti haasteen, facebookissapa hyvinkin, ja minä tartuin koukkuun". Hymyillen löytöeläinten ystävä ja luomuruoan puolestapuhuja Katto kertoo kirjautuneensa ulos facebookista siltä istumalta. Rauha ja vapaus täyttivät kuulemma samantien tämän musiikinkin saralla menestyneen merkittävän sävellajilöytöretkeilijän olemuksen. Hän harmittelee ainoastaan sitä, ettei tullut kirjanneeksi mihinkään ylös milloin saa seuraavan kerran avata facebookin. 

Siinäpä selvästi tyytyväinen mies. Jätän Kasvatustieteen tohtorin istumaan huoliteltuun japanilaiseen puutarhaansa ja selailemaan tiibetin vuosinaan kirjoittamaansa elämäntapateosta "Kemisti". Vilkutan hyvästiksi. Katto väläyttää vitivalkeaa hymyään ja huikkaa silmää iskien "saa tykätä ja jakaa". Kukapa tästä veikosta ei tykkäisi, hymyilen ja huomaan jo odottavani miehen paluuta onlineen.

P.S. Katon saavutukset taiteen, tieteen ja humanismin saralla perustuvat miehen statuspäivityksissään luomaan kuvaan.
- Sauno M. Ajakkara, Hyvää-Päivää verkkolehti.
3 kommenttia:

  1. En ehkä kestä tätä tarinaa taas! :'D

    Hei täältä sä voit tarkistaa, koska saat taas olla online-Henrik:
    http://99daysoffreedom.com/henrik-katto?fb_action_ids=10152290481799895&fb_action_types=og.shares&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

    ;)

    VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti.